Lukač: Policija prošle godine zaplijenila više od 500 kilograma opijata

Srna
Lukač: Policija prošle godine zaplijenila više od 500 kilograma opijata

ZVORNIK - Policija Republike Srpske u prošloj godini zaplijenila je više od 500 kilograma raznih opijata, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i najavio nastavak borbe protiv zloputrebe droga.

Lukač je istakao da je mnogo kriminlaca u zatvoru i da se ne može reći da u Republici Srpskoj ima velikih organizovanih grupa kao u nekim zemljama u okruženju, ali da uvijek ima pojedinaca koji pokušaaju da se bave preprodajom i proizvodnjiom droga.

On je podsjetio da je u prošlom periodu otkriveno i zaplijenjeno više laboratorija širom Republike Srpske u kojima je pokušana prerada marihuane.

Prema njegovim riječima, MUP se sa dobrom selekcijom kadrova uspijeva izboriti sa rješavanjem najtežih krivičnih djela, među koje spada i borba protiv zloupotrebe svih vrsta droge.

"Sve policijske uprave na terenu ojačavamo iz godine u godinu u borbi protiv zloupoterbe droga i na taj način hoćemo da očistimo Republiku Srpsku od te pošasti koja je svuda u svijetu prisurna pa, nažalost, i u Srpskoj", rekao je Lukač novinarima u Zvorniku.

Lukač smatra da je prošlogodišnja količina zaplijenjenih opijata izvanredan rezultat u borbi protiv zloupotrebe raznih vrsta opojnih droga.

"Nastavljamo borbu protiv ove pošasti, pa su i u tom smislu sve policijske uprave na terenu organizovane da se suprostave najtežim oblicima krivičnih djela, a tu spada i zloupotreba opojnih droga", rekao je Lukač i naglasio da će u narednim godinama biti napravljeni još bolji rezultati u toj oblasti.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana