Krug 99: Intelektualci zagovaraju jačanje protektorata u BiH

Ž. D.
Krug 99: Intelektualci zagovaraju jačanje protektorata u BiH

Sarajevo - Neophodno je da OHR počne sa radom kako bonska ovlašćenja ne bi ostala mrtvo slovo na papiru, a Dejtonski sporazum nije ni zamišljen da djeluje bez visokog predstavnika u zemlji, poručeno je sa jučerašnje sesije Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99" u Sarajevu.

- Svi problemi izričito pokazuju da je više nego sazrelo vrijeme da visoki predstavnik konačno djeluje. Sada više nego ikada vidimo da je krajnje vrijeme za to - kazala je profesor Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i bezbjednosne studije Lada Sadiković.

Na djelovanje OHR-a pozvao je i američki profesor filozofije Dejvid Petigru, koji je bio gost na sesiji, predloživši i da visoki predstavnik pokrene i pruži podršku ustavnim reformama.

Poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Lazar Prodanović kazao je da o snazi i kredibilnosti takozvanih intelektualaca okupljenih u "Krugu 99" najbolje govori činjenica da nisu u stanju ponuditi rješenje nego pozivaju visokog predstavnika da to učini i ponižavaju institucije BiH.

- Vrijeme visokog predstavnika davno je prošlo i davno je trebao otići iz ove zemlje. Nikakva rješenja visokog predstavnika neće donijeti ništa dobro ovoj zemlji - istakao je Prodanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana