Krišto informisala Kopmana o napretku BiH na evropskom putu

Srna
Foto: Savjet ministara BiH

SARAJEVO - Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto danas je u Tirani informisala generalnog direktora Generalnog direktorata Evropske komisije za susjedsku politiku i proširenje Gerta Jana Kopmana o napretku BiH u ispunjenju kriterijuma za otvaranje pregovora sa EU, posebno u vezi sa Planom rasta za zapadni Balkan i Plana evropskih reformi.

Krištova je, na marginama Samita Ukrajina – jugoistočna Evropa, obavijestila Kopmana da je radni tim, u saradnji sa Delegacijom EU, pripremio tematske sastanke po oblastima, na kojima je obavio dodatne konsultacije između BiH i Evropske komisije, posebno u oblastima vladavina prava i poslovno okruženje, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Predsjedavajuća Savjeta ministara izrazila je zadovoljstvo kvalitetom razgovora i komunikacije između institucija BiH i predstavnika Evropske komisije o trenutnom stanju procesa kada je riječ o BiH.

Takođe je informisala Kopmana da je Savjet ministara na današnjoj telefonskoj sjednici usvojio Program ekonomskih reformi 2024-2026. godina, koji je fokusiran na ispunjavanje obaveza BiH na evropskom putu i predstavlja paket strukturnih reformi koje trebaju dati odgovor na globalne trendove, ubrzati konvergenciju BiH sa zemljama EU-a i riješiti preostale naslijeđene strukturne izazove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana