Кришто информисала Копмана о напретку БиХ на европском путу

Срна
Foto: Савјет министара БиХ

САРАЈЕВО - Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто данас је у Тирани информисала генералног директора Генералног директората Европске комисије за сусједску политику и проширење Герта Јана Копмана о напретку БиХ у испуњењу критеријума за отварање преговора са ЕУ, посебно у вези са Планом раста за западни Балкан и Плана европских реформи.

Криштова је, на маргинама Самита Украјина – југоисточна Европа, обавијестила Копмана да је радни тим, у сарадњи са Делегацијом ЕУ, припремио тематске састанке по областима, на којима је обавио додатне консултације између БиХ и Европске комисије, посебно у областима владавина права и пословно окружење, саопштено је из Савјета министара.

Предсједавајућа Савјета министара изразила је задовољство квалитетом разговора и комуникације између институција БиХ и представника Европске комисије о тренутном стању процеса када је ријеч о БиХ.

Такође је информисала Копмана да је Савјет министара на данашњој телефонској сједници усвојио Програм економских реформи 2024-2026. година, који је фокусиран на испуњавање обавеза БиХ на европском путу и представља пакет структурних реформи које требају дати одговор на глобалне трендове, убрзати конвергенцију БиХ са земљама ЕУ-а и ријешити преостале наслијеђене структурне изазове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана