Kožul: Očekujem formiranje Savjeta ministara do kraja godine

Srna
Kožul: Očekujem formiranje Savjeta ministara do kraja godine

SARAJEVO - Predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara Predrag Kožul rekao je da očekuje da će Savjet ministara biti formiran do kraja ove godine kako bi budžet institucija BiH bio usvojen na vrijeme.

Kožul je istakao da je formiranjem ove komisije napravljen jedan korak u proceduri imenovanja Savjeta ministara.

-Ovo danas proteklo je u dobroj atmosferi, na korektan i konstruktivan način, kao i dosadašnji koraci u atmosferi koja nije uobičajena unutar BiH, što mi daje za pravo da očekujem da se formiranje Savjeta ministara može vrlo brzo obaviti, pa čak i u ovoj kalendarskoj godini - rekao je Kožul novinarima.

On je naglasio da je vrlo važno da se što prije imenuje Savjet ministara zbog niza poslova koji tom tijelu predstoje, a jedan od njih je budžet za narednu godinu, što je jedna od važnijih stvari u funkcionisanju institucija BiH.
Kožul je naveo da je važno da je prijedlog za predsjedavajuću Savjeta ministara Borjanu Krišto već otišao prema Predsjedništvu BiH i da tamo teku rokovi.

-Čim taj prijedlog dođe do ovog doma u roku od tri dana naša je poslovnička obaveza, za koju vjerujem da će i prije ta tri dana Komisija da odradi svoj posao u vezi sa imenovanjem predsjedavajućeg i kasnije i cijelog Savjeta ministara - istakao je Kožul.

Kožul nije želio da komentariše činjenicu da je SDA dobila 13 delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH, ističući da bi se “zadržao na formiranju institucija na nivou BiH i Savjeta ministara”, ali da ni to ne vidi kao prepreku u formiranju Vlade FBiH.

-Tu ne vidim nikakvog razloga za dalje blokade i da ovi procesi ne idu svojim tokom. Što se tiče federalnog nivoa i šta znači 10 ili 13, s obzirom da ne djelujem na tom nivou nisam u to detaljno uključen, ali kad pogledam ukupnu proceduru federalnog Doma naroda čini mi se da nema posebnih problema i da će procesi i tamo ići svojim tokom - rekao je Kožul.

On je istakao da je jednako važno da procesi na nivou FBiH idu što bržim tempom što se tiče imenovanja federalne Vlade

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana