Кожул: Очекујем формирање Савјета министара до краја године

Срна
Кожул: Очекујем формирање Савјета министара до краја године

САРАЈЕВО - Предсједавајући Комисије за припрему избора Савјета министара Предраг Кожул рекао је да очекује да ће Савјет министара бити формиран до краја ове године како би буџет институција БиХ био усвојен на вријеме.

Кожул је истакао да је формирањем ове комисије направљен један корак у процедури именовања Савјета министара.

-Ово данас протекло је у доброј атмосфери, на коректан и конструктиван начин, као и досадашњи кораци у атмосфери која није уобичајена унутар БиХ, што ми даје за право да очекујем да се формирање Савјета министара може врло брзо обавити, па чак и у овој календарској години - рекао је Кожул новинарима.

Он је нагласио да је врло важно да се што прије именује Савјет министара због низа послова који том тијелу предстоје, а један од њих је буџет за наредну годину, што је једна од важнијих ствари у функционисању институција БиХ.
Кожул је навео да је важно да је приједлог за предсједавајућу Савјета министара Борјану Кришто већ отишао према Предсједништву БиХ и да тамо теку рокови.

-Чим тај приједлог дође до овог дома у року од три дана наша је пословничка обавеза, за коју вјерујем да ће и прије та три дана Комисија да одради свој посао у вези са именовањем предсједавајућег и касније и цијелог Савјета министара - истакао је Кожул.

Кожул није желио да коментарише чињеницу да је СДА добила 13 делегата у Дому народа Парламента ФБиХ, истичући да би се “задржао на формирању институција на нивоу БиХ и Савјета министара”, али да ни то не види као препреку у формирању Владе ФБиХ.

-Ту не видим никаквог разлога за даље блокаде и да ови процеси не иду својим током. Што се тиче федералног нивоа и шта значи 10 или 13, с обзиром да не дјелујем на том нивоу нисам у то детаљно укључен, али кад погледам укупну процедуру федералног Дома народа чини ми се да нема посебних проблема и да ће процеси и тамо ићи својим током - рекао је Кожул.

Он је истакао да је једнако важно да процеси на нивоу ФБиХ иду што бржим темпом што се тиче именовања федералне Владе

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана