Košarkaš Nikola Mirotić pomaže porodici iz Doboja: Trojke za novu kuću Kokićima

Nevena Reljić
Košarkaš Nikola Mirotić pomaže porodici iz Doboja: Trojke za novu kuću Kokićima

BEOGRAD - Košarkaš Barselone Nikola Mirotić u toku ovogodišnjeg Božićnog posta šutiraće trojke za jedanaestočlanu porodicu Kokić iz Doboja.

Humanitarna ogranizacija "Srbi za Srbe" saopštila je da Mirotić nastavlja sa podrškom i pružanjem pomoći ugroženima, a nakon što je obezbijedio novi dom za šestoro ugroženih mališana porodice Varga i prikupio novac za izgradnju kuće nepokretnoj Jasni Dedić i njenoj porodici, ove godine proslavljeni košarkaš odlučio je obezbijedi pomoć za još jednu porodicu.

- U toku ovogodišnjeg Božićnog posta, Mirotić će šutirati za ugroženu porodicu Kokić. I ove godine, svaka trojka na svim utakmicama koje se odigraju do Božića „vrijedi" 500 evra. Sav dobrovoljni prilog koji se sakupi ovom prilikom, biće iskorišćen za izgradnju nove kuće ovoj porodici – navode u ovoj organizaciji.

Porodica Kokić iz Podnovlja kod Doboja broji 10 članova. Željko (52) i Slađana (35) imaju čak devetoro  djece - Anicu (19), Miloša (17), Nikolu (14), Milorada (12), Danijela (11), Danijelu (7), Nenada (4),  Ljiljanu (2) i najmlađe, bebu Aleksandra.

Kokići žive u kući koja nije njihova, već im je data na čuvanje. Do kada smiju da je koriste nije im rečeno. Kuća je u lošem stanju, namještaj u još gorem, a u kući nemaju ni vodu, pa koriste onu sa bunara.

Mirotić i njegova supruga Nina Mirotić godinama uspješno sarađuju u projektima pomoći najugroženijima zajedno sa organizacijom Srbi za Srbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana