Кошаркаш Никола Миротић помаже породици из Добоја: Тројке за нову кућу Кокићима

Невена Рељић
Кошаркаш Никола Миротић помаже породици из Добоја: Тројке за нову кућу Кокићима

БЕОГРАД - Кошаркаш Барселоне Никола Миротић у току овогодишњег Божићног поста шутираће тројке за једанаесточлану породицу Кокић из Добоја.

Хуманитарна огранизација "Срби за Србе" саопштила је да Миротић наставља са подршком и пружањем помоћи угроженима, а након што је обезбиједио нови дом за шесторо угрожених малишана породице Варга и прикупио новац за изградњу куће непокретној Јасни Дедић и њеној породици, ове године прослављени кошаркаш одлучио је обезбиједи помоћ за још једну породицу.

- У току овогодишњег Божићног поста, Миротић ће шутирати за угрожену породицу Кокић. И ове године, свака тројка на свим утакмицама које се одиграју до Божића „вриједи" 500 евра. Сав добровољни прилог који се сакупи овом приликом, биће искоришћен за изградњу нове куће овој породици – наводе у овој организацији.

Породица Кокић из Подновља код Добоја броји 10 чланова. Жељко (52) и Слађана (35) имају чак деветоро  дјеце - Аницу (19), Милоша (17), Николу (14), Милорада (12), Данијела (11), Данијелу (7), Ненада (4),  Љиљану (2) и најмлађе, бебу Александра.

Кокићи живе у кући која није њихова, већ им је дата на чување. До када смију да је користе није им речено. Кућа је у лошем стању, намјештај у још горем, а у кући немају ни воду, па користе ону са бунара.

Миротић и његова супруга Нина Миротић годинама успјешно сарађују у пројектима помоћи најугроженијима заједно са организацијом Срби за Србе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана