Košarac: Najveća opasnost da nam drugi nameću naše političke predstavnike

Srna
Košarac: Najveća opasnost da nam drugi nameću naše političke predstavnike

SARAJEVO- Činjenica da je Sud BiH odbio žalbu SNSD-a na odluku CIK-a u vezi sa priznavanjem listića PDP-a za Dom naroda Parlamentrane skupštine BiH predstavlja nastavak ujedinjene borbe dijela međunarodne zajednice, političkog Sarajeva i opozicije protiv izborne volje srpskog naroda i institucija Republike Srpske, istakao je član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

-To što su uradili je narušavanje principa ustavnosti i kršenje Ustava BiH, koji je propisao da delegate Doma naroda bira Narodna skupština Republike Srpske. Šta CIK i Sud BiH ili bilo koja institucija na zajedničkom nivou imaju s tim? No, oni ne biraju sredstva da postignu svoj cilj, a to je modeliranje izborne volje građana Srpske - konstatovao je Košarac.

Svjesni da u svakom izbornom ciklusu građani daju sve veću podršku politici predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i SNSD-a, naglasio je Košarac, Kristijan Šmit i Majkl Marfi, potpomognuti plejadom opskurnih likova, koriste Sud BiH kao mehanizam za prekrajanje narodne volje.

ćTako je Sud BiH iz trećeg puta donio odluku po želji i zamisli svojih zapadnih mentora i finansijera. Odluka je dijametralno suprotna u odnosu na dvije prethodne, iako su odlučivali na osnovu istih činjenica i zakona - ukazao je Košarac, koji je i zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara.

On je ukazao da je to opasan presedan Suda BiH, koji govori u prilog činjenici da ova institucija radi isključivo po nalogu međunarodnog faktora, a ne na osnovu prava, zakona i Ustava.

-Svjesni smo trendova koje Šmit, Marfi i ekipa nastoje u kontinuitetu mapirati na različite načine. Počeli su sa politički montiranim procesom protiv legitimno i legalno izabranog predsjednika Dodika, nastavili sa nametnutim izmjenama izbornog zakonodavstva, do najnovije odluke Suda BiH - naglasio je Košarac u objavi na Instagram nalogu.

U želji da ostvare svoje nedemokratske naume, naveo je Košarac, ne libe se od neustavnog i nezakonitog djelovanja, kako bi Srpsku doveli u poziciju da ne odlučuje.

-A u tome upravo leži najveća opasnost za srpski narod i institucije Srpske - da nam drugi biraju (nameću) naše političke predstavnike - upozorio je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana