Кошарац: Највећа опасност да нам други намећу наше политичке представнике

Срна
Кошарац: Највећа опасност да нам други намећу наше политичке представнике

САРАЈЕВО- Чињеница да је Суд БиХ одбио жалбу СНСД-а на одлуку ЦИК-а у вези са признавањем листића ПДП-а за Дом народа Парламентране скупштине БиХ представља наставак уједињене борбе дијела међународне заједнице, политичког Сарајева и опозиције против изборне воље српског народа и институција Републике Српске, истакао је члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац.

-То што су урадили је нарушавање принципа уставности и кршење Устава БиХ, који је прописао да делегате Дома народа бира Народна скупштина Републике Српске. Шта ЦИК и Суд БиХ или било која институција на заједничком нивоу имају с тим? Но, они не бирају средства да постигну свој циљ, а то је моделирање изборне воље грађана Српске - констатовао је Кошарац.

Свјесни да у сваком изборном циклусу грађани дају све већу подршку политици предсједника Републике Српске Милорада Додика и СНСД-а, нагласио је Кошарац, Кристијан Шмит и Мајкл Марфи, потпомогнути плејадом опскурних ликова, користе Суд БиХ као механизам за прекрајање народне воље.

ћТако је Суд БиХ из трећег пута донио одлуку по жељи и замисли својих западних ментора и финансијера. Одлука је дијаметрално супротна у односу на двије претходне, иако су одлучивали на основу истих чињеница и закона - указао је Кошарац, који је и замјеник предсједавајуће Савјета министара.

Он је указао да је то опасан преседан Суда БиХ, који говори у прилог чињеници да ова институција ради искључиво по налогу међународног фактора, а не на основу права, закона и Устава.

-Свјесни смо трендова које Шмит, Марфи и екипа настоје у континуитету мапирати на различите начине. Почели су са политички монтираним процесом против легитимно и легално изабраног предсједника Додика, наставили са наметнутим измјенама изборног законодавства, до најновије одлуке Суда БиХ - нагласио је Кошарац у објави на Инстаграм налогу.

У жељи да остваре своје недемократске науме, навео је Кошарац, не либе се од неуставног и незаконитог дјеловања, како би Српску довели у позицију да не одлучује.

-А у томе управо лежи највећа опасност за српски народ и институције Српске - да нам други бирају (намећу) наше политичке представнике - упозорио је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана