Klokić: Rukovodstva Srpske i Srbije šalju poruku jedinstva

Srna
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je da će zajedničkim prisustvom na večerašnjem prijemu u Beogradu povodom 32 godine od donošenja prvog Ustava Srpske i njenog Dana Republike rukovodstva Republike Srpske i Srbije poslati poruku jedinstva.

”Nama je jedinstvo neophodno sa obje strane Drine kako bismo bili zajedno bez obzira na geopolitička dešavanja i međunarodne pritiske i na Srpsku, i na Srbiju”, rekao je Klokić uoči večerašnjeg prijema.

On je naglasio da su Srpska i Srbija tu jedna za drugu - jedna drugoj pružaju podršku i istakao da je veoma značajno što zvaničnici Srbije učestvuju u obilježavanju 32 godine od donošenja prvog Ustava Srpske i 9. januara - Dana Republike u Beogradu.

“S obje strane Drine je jedan isti, bratski narod, koji dijeli samo Drina, a sve ostalo je zajedničko”, naglasio je Klokić.

U Beogradu se večeras, u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Srbije, održava tradicionalni prijem povodom obilježavanja Dana Republike Srpske i 32 godine od donošenja njenog Ustava.

Prijemu u Domu vojske Srbije prisustvuju NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, izaslanik predsjednika Srbije Nikola Selaković, predsjednici skupština Srpske i Srbije Nenad Stevandić i Vladimir Orlić.

Na prijemu, koji je počeo intoniranjem himi Srbije i Republike Srpske prisutni su i ministri za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir, unutrašnjih poslova Siniša Karan, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić, energetike i rudarstva Petar Đokić, saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Čubrilović,ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić kao i šef Predstavništva Republike Srpske Mlađen Cicović, koji je i domaćin prijema.

Svečanosti prisustvuju i zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac, predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić, Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, predstavnika diplomatskog kora, istaknutih ličnosti iz svijeta kulture, nauke, umjetnosti, privrede i sporta Srbije i Srpske, akademici, generali, naučnici, predstavnici zavičajnih udruženja i druge zvanice.

Deseti, jubilarni prijem u Beogradu povodom obilježavanja dva značajna datuma - Dana Republike Srpske i godišnjice proglašenja njenog prvog Ustava, održava se u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana