Клокић: Руководства Српске и Србије шаљу поруку јединства

Срна
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић рекао је да ће заједничким присуством на вечерашњем пријему у Београду поводом 32 године од доношења првог Устава Српске и њеног Дана Републике руководства Републике Српске и Србије послати поруку јединства.

”Нама је јединство неопходно са обје стране Дрине како бисмо били заједно без обзира на геополитичка дешавања и међународне притиске и на Српску, и на Србију”, рекао је Клокић уочи вечерашњег пријема.

Он је нагласио да су Српска и Србија ту једна за другу - једна другој пружају подршку и истакао да је веома значајно што званичници Србије учествују у обиљежавању 32 године од доношења првог Устава Српске и 9. јануара - Дана Републике у Београду.

“С обје стране Дрине је један исти, братски народ, који дијели само Дрина, а све остало је заједничко”, нагласио је Клокић.

У Београду се вечерас, у присуству највиших званичника Републике Српске и Србије, одржава традиционални пријем поводом обиљежавања Дана Републике Српске и 32 године од доношења њеног Устава.

Пријему у Дому војске Србије присуствују НЈегова светост патријарх српски Порфирије, предсједник Републике Српске Милорад Додик, изасланик предсједника Србије Никола Селаковић, предсједници скупштина Српске и Србије Ненад Стевандић и Владимир Орлић.

На пријему, који је почео интонирањем хими Србије и Републике Српске присутни су и министри за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир, унутрашњих послова Синиша Каран, министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић, енергетике и рударства Петар Ђокић, саобраћаја и веза Српске Недељко Чубриловић,министар здравља Србије Даница Грујичић као и шеф Представништва Републике Српске Млађен Цицовић, који је и домаћин пријема.

Свечаности присуствују и замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац, предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић, Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, представника дипломатског кора, истакнутих личности из свијета културе, науке, умјетности, привреде и спорта Србије и Српске, академици, генерали, научници, представници завичајних удружења и друге званице.

Десети, јубиларни пријем у Београду поводом обиљежавања два значајна датума - Дана Републике Српске и годишњице проглашења њеног првог Устава, одржава се у организацији Представништва Републике Српске у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана