Klokić: Proslava 9. januara i van teritorije Srpske

Srna
Klokić: Proslava 9. januara i van teritorije Srpske

ŠTUTGART - Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je Srni da će sutra u Štutgartu biti proslavljen Dan Republike Srpske i poslata poruka da je Srpska opredijeljena ka miru, stabilnosti i da se 9. januar proslavlja i van teritorije Srpske.

-Šaljemo poruku da se ova svečanost, Dan Republike Srpske proslavlja i van teritorije Srpske - rekao je Klokić u Štutgartu uoči sutrašnjeg obilježavanja dana Republike Srpske u tom gradu.

On je istakao da je Predstavništvo Republike Srpske u Njemačkoj prvo počelo sa proslavljanjem Dana Republike van teritorije Srpske.

-Zadovoljstvo mi je da smo se i ove godine okupili u Štutgartu povodom proslave Dana Republike Srpske. Danas smo se sastali sa predstavnicima udruženja koja djeluju ovdje u Štutgartu, kao i sa privrednicima koji ovdje rade, a koji posluju zajedno i sa našim firmama iz Republike Srpske - naveo je Klokić.

On je rekao da su se članovi delegacije Republike Srpske u kojoj su i ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić, predsjedavajuća Vijeća naroda Srpske Srebrenka Golić i poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Srđan Todorović danas u prostorijama Predstavništva Srpske u Štutgartu susreli i sa predstavnicima Konzulata Srbije, koji redovno daju podršku institucijama Republike Srpske i Predstavništvu Srpske u Štutgratu.

Klokić je rekao da će sva predstavništva Republike Srpske u inostranstvu ove godine obilježiti Dan Republike Srpske, ističući da će najsvečanije biti u Beogradu u Srbiji.

Sasatanak je organizovao šef Predstavništa Srpske u Štutgartu Mićo Ćetković. / Srebrenka Golić vjeruje da će vrlo brzo biti uspostavljena saradnja između parlamentaraca Srpske i njemačke pokrajine Baden-Virtemberg.

Golićeva je rekla Srni da je večeras u Štutgartu održan sastanak koji je organizovao šef Predstavništva Republike Srpske Mićo Ćetković, na kojem, osim predstavnika Vlade Republike Srpske, prisustvuju mnogi privrednici koji žive i posluju u ovoj njemačkoj pokrajini.

Ona je navela da predstavnici Republike Srpske tradicionalno dolaze u njemačku pokrajinu Baden-Virtemrbeg.

-Razgovarali smo i o uspostavljanju parlamentarne saradnje predstavnika parlamenta njemačke pokrajine i parlamentaraca Republike Srpske, Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske. Mislim da će se vrlo brzo ta saradnja i realizovati -, rekla je Golićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana