Клокић: Прослава 9. јануара и ван територије Српске

Срна
Клокић: Прослава 9. јануара и ван територије Српске

ШТУТГАРТ - Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић рекао је Срни да ће сутра у Штутгарту бити прослављен Дан Републике Српске и послата порука да је Српска опредијељена ка миру, стабилности и да се 9. јануар прославља и ван територије Српске.

-Шаљемо поруку да се ова свечаност, Дан Републике Српске прославља и ван територије Српске - рекао је Клокић у Штутгарту уочи сутрашњег обиљежавања дана Републике Српске у том граду.

Он је истакао да је Представништво Републике Српске у Њемачкој прво почело са прослављањем Дана Републике ван територије Српске.

-Задовољство ми је да смо се и ове године окупили у Штутгарту поводом прославе Дана Републике Српске. Данас смо се састали са представницима удружења која дјелују овдје у Штутгарту, као и са привредницима који овдје раде, а који послују заједно и са нашим фирмама из Републике Српске - навео је Клокић.

Он је рекао да су се чланови делегације Републике Српске у којој су и министар енергетике и рударства Српске Петар Ђокић, предсједавајућа Вијећа народа Српске Сребренка Голић и посланик у Народној скупштини Српске Срђан Тодоровић данас у просторијама Представништва Српске у Штутгарту сусрели и са представницима Конзулата Србије, који редовно дају подршку институцијама Републике Српске и Представништву Српске у Штутграту.

Клокић је рекао да ће сва представништва Републике Српске у иностранству ове године обиљежити Дан Републике Српске, истичући да ће најсвечаније бити у Београду у Србији.

Сасатанак је организовао шеф Представништа Српске у Штутгарту Мићо Ћетковић. / Сребренка Голић вјерује да ће врло брзо бити успостављена сарадња између парламентараца Српске и њемачке покрајине Баден-Виртемберг.

Голићева је рекла Срни да је вечерас у Штутгарту одржан састанак који је организовао шеф Представништва Републике Српске Мићо Ћетковић, на којем, осим представника Владе Републике Српске, присуствују многи привредници који живе и послују у овој њемачкој покрајини.

Она је навела да представници Републике Српске традиционално долазе у њемачку покрајину Баден-Виртемрбег.

-Разговарали смо и о успостављању парламентарне сарадње представника парламента њемачке покрајине и парламентараца Републике Српске, Народне скупштине и Вијећа народа Републике Српске. Мислим да ће се врло брзо та сарадња и реализовати -, рекла је Голићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана