Karan: Šmit preko žrtava pere ruke države iz koje dolazi

SRNA
Karan: Šmit preko žrtava pere ruke države iz koje dolazi

BANjALUKA- Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan ocijenio je da rezolucija o Srebrenici neće donijeti ništa dobro BiH, kao ni potez Kristijana Šmita koji je obilazio spomenike i stratišta srpskog naroda, a dolazi iz zemlje koja je odgovorna za milione stradalih Srba, Jevreja i drugih naroda u prošlom vijeku.

"On je niko i ništa. Pravim poveznicu i sa državom iz koje dolazi, odnosno da na ovaj način turista Šmit želi da preko žrtava opere svoj i obraz svoje države, kao inicijatora donošenja jedne ovakve nesrećne rezolucije", rekao je Karan novinarima u Banjaluci, odgovarajući na pitanje o potezu Šmita koji je juče posjetio Jasenovac i Kozaru.

Kada je riječ o rezoluciji, Karan je istakao da se pokazalo da BiH nema spoljnu politiku, te da je urušen ustavni sistem jer nisu ispoštovane procedure prilikom podnošenja jedne ovakve inicijative.

"Takođe se pokazalo da veliki dio čovječanstva nema spoljnu politiku. Svi oni koji su /suštinski/ bili protiv rezolucije, a glasali su za usvajanje, srušili su svoj suverenitet. Brojne države pokazale su da nisu suverene", rekao je Karan.

On je istakao da je glasanje u Generalnoj skupštini UN ipak nešto pokazalo, a to je da u svijetu više ne vlada jednoumlje.

"Inicijatori ove rezolucije, zbog nekog svog malog parcijalnog interesa, bili su spremni da ruše velike zajedničke projekte", rekao je Karan

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana