Каран: Шмит преко жртава пере руке државе из које долази

СРНА
Каран: Шмит преко жртава пере руке државе из које долази

БАЊАЛУКА- Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран оцијенио је да резолуција о Сребреници неће донијети ништа добро БиХ, као ни потез Кристијана Шмита који је обилазио споменике и стратишта српског народа, а долази из земље која је одговорна за милионе страдалих Срба, Јевреја и других народа у прошлом вијеку.

"Он је нико и ништа. Правим повезницу и са државом из које долази, односно да на овај начин туриста Шмит жели да преко жртава опере свој и образ своје државе, као иницијатора доношења једне овакве несрећне резолуције", рекао је Каран новинарима у Бањалуци, одговарајући на питање о потезу Шмита који је јуче посјетио Јасеновац и Козару.

Када је ријеч о резолуцији, Каран је истакао да се показало да БиХ нема спољну политику, те да је урушен уставни систем јер нису испоштоване процедуре приликом подношења једне овакве иницијативе.

"Такође се показало да велики дио човјечанства нема спољну политику. Сви они који су /суштински/ били против резолуције, а гласали су за усвајање, срушили су свој суверенитет. Бројне државе показале су да нису суверене", рекао је Каран.

Он је истакао да је гласање у Генералној скупштини УН ипак нешто показало, а то је да у свијету више не влада једноумље.

"Иницијатори ове резолуције, због неког свог малог парцијалног интереса, били су спремни да руше велике заједничке пројекте", рекао је Каран

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана