Karan: Helez svojim izjavama pravi višestruku štetu

Srna
Karan: Helez svojim izjavama pravi višestruku štetu

TREBINjE - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je danas da ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez pravi višestruku štetu stavljanjem u kontekst ozbiljne problematike kojom se bave sve agencije za provođenje zakona u BiH.

Karan je istakao da Helez, ne samo što to radi, već pokušava izmišljotinama da odgovornost prebaci na Republiku Srpsku u kojoj nema nikakvih paravojski niti parakampova već postoji samo jedna policija - Ministarstvo unutrašnjih poslova.

On je napomenuo da MUP na toj problematici intenzivno radi poslije terorističkog napada u Zvonriku kada je poginuo jedan policajac, te formirana posebna Uprava za ekstremizam i terorizam, te ocijenio da je velika šteta napravljena onog časa kada je jedna ozbiljna tema stavljena u fokus politike.

"Ovo što radi Helez politikom negacije i prikrivanja, stavljanja pod tepih, minimiziranja je dupla šteta. S druge strane šteta je direktna i prema onima na koje se odnosi koji su indicirani kao potencijalna opasnost. Daće im dati dodatnu snagi i sigurnost da dalje djeluju", rekao je Karan novinarima.

On je istakao da takvim izjavama Helez neće doprinijeti snazi svih agencija u BiH za provođenje zakona koje se bave ovom problematikom, posebno u Federaciji BiH.

"Šteta je višestruka, ja ga molim da prekine da stavlja u fokus ovakve ozbiljne stvari u politiku i to tako ružnu, rušilačku politiku", rekao je Karan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana