Каран: Хелез својим изјавама прави вишеструку штету

Срна
Каран: Хелез својим изјавама прави вишеструку штету

ТРЕБИЊЕ - Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је данас да министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез прави вишеструку штету стављањем у контекст озбиљне проблематике којом се баве све агенције за провођење закона у БиХ.

Каран је истакао да Хелез, не само што то ради, већ покушава измишљотинама да одговорност пребаци на Републику Српску у којој нема никаквих паравојски нити паракампова већ постоји само једна полиција - Министарство унутрашњих послова.

Он је напоменуо да МУП на тој проблематици интензивно ради послије терористичког напада у Звонрику када је погинуо један полицајац, те формирана посебна Управа за екстремизам и тероризам, те оцијенио да је велика штета направљена оног часа када је једна озбиљна тема стављена у фокус политике.

"Ово што ради Хелез политиком негације и прикривања, стављања под тепих, минимизирања је дупла штета. С друге стране штета је директна и према онима на које се односи који су индицирани као потенцијална опасност. Даће им дати додатну снаги и сигурност да даље дјелују", рекао је Каран новинарима.

Он је истакао да таквим изјавама Хелез неће допринијети снази свих агенција у БиХ за провођење закона које се баве овом проблематиком, посебно у Федерацији БиХ.

"Штета је вишеструка, ја га молим да прекине да ставља у фокус овакве озбиљне ствари у политику и то тако ружну, рушилачку политику", рекао је Каран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана