Karadžić traži brisanje završnog podneska Tužilaštva

Srna
Karadžić traži brisanje završnog podneska Tužilaštva

Hag - Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je danas da se izbriše završni podnesak Tužilaštva iz registra jer prekoračuje limit od 300.000 riječi koje je objema stranama odredilo Sudsko vijeće.


U zahtjevu se navodi da je Karadžić uložio mnogo truda da se prilagodi ovom limitu u svom završnom podnesku, koji ima 876 strana, te da je bio zapanjen kada je dobio podnesak od Tužilaštva na 1.106 strana, a koje se navodno takođe pridržavalo zadatog limita.

Problem je u tome što je Tužilaštvo u fusnoti četiri završnog podneska Dodatke E,G,H, I i J opisalo kao "dupliranje informacija" i zbog toga nisu uključeni u broj riječi.

Karadžić traži da se ovaj podnesak tužilaštva izbriše iz registra i da se Tužilaštvu naloži da podnese završni podnesak koji će biti u okviru zadatog limita.

Ukoliko Sudsko vijeće utvrdi da je u interesu pravde da se tužilaštvu ne zamjeri kršenje limita broja riječi, onda i Karadžić traži da se i njemu dozvoli da podnese dodatak završnom podnesku sa jednakim brojem riječi kao u Dodacima E, G i H.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana