Kako proglasiti vanredno stanje: Sjednica Narodne skupštine u Banskom dvoru

G.S.
Kako proglasiti vanredno stanje: Sjednica Narodne skupštine u Banskom dvoru

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske čije održavanje će zatražiti Vlada Srpske kako bi bilo proglašeno vanredno stanje u RS biće biti održana u subotu u Banskom dvoru u Banjaluci, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako saznajemo, to će biti urađeno jer u sadašnjoj skupštinskoj sali nije moguće ispoštovati mjere zaštite koje važe za sve građane u Srpskoj. Procijenjeno je da u sali Banskog dvora postoji dovoljno prostora da poslanici zauzmu pozicije u skladu sa mjerama koje predviđaju odsustvo bliskog kontakta i tako, za kratko vrijeme, donesu odluku.

- Sve ne bi trebalo da traje duže od pola časa, uz minimalno prisustvo predstavnika skupštinskih službi – kaže naš izvor.

​Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović sazvala je danas sastanak na kojem je razmatran zahtjev Vlade Republike Srpske za zakazivanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, a radi proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske.

Poslije sastanka iz Vlade Republike Srpske biće upućen zahtjev u Narodnu skupštinu Republike Srpske za zakazivanje posebne sjednice republičkog paralamenta radi proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske, a na bazi člana 70. Ustava Republike Srspke i člana 38.  Zakona o Vladi Republike Srpske, prenosi RTRS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana