Како прогласити ванредно стање: Сједница Народне скупштине у Банском двору

Г.С.
Како прогласити ванредно стање: Сједница Народне скупштине у Банском двору

Сједница Народне скупштине Републике Српскe чије одржавање ће затражити Влада Српске како би било проглашено ванредно стање у РС биће бити одржана у суботу у Банском двору у Бањалуци, потврђено је "Гласу Српске".

Како сазнајемо, то ће бити урађено јер у садашњој скупштинској сали није могуће испоштовати мјере заштите које важе за све грађане у Српској. Процијењено је да у сали Банског двора постоји довољно простора да посланици заузму позиције у складу са мјерама које предвиђају одсуство блиског контакта и тако, за кратко вријеме, донесу одлуку.

- Све не би требало да траје дуже од пола часа, уз минимално присуство представника скупштинских служби – каже наш извор.

​Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић сазвала је данас састанак на којем је разматран захтјев Владе Републике Српске за заказивање посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске, а ради проглашења ванредног стања на територији Републике Српске.

Послије састанка из Владе Републике Српске биће упућен захтјев у Народну скупштину Републике Српске за заказивање посебне сједнице републичког параламента ради проглашења ванредног стања на територији Републике Српске, а на бази члана 70. Устава Републике Срспке и члана 38.  Закона о Влади Републике Српске, преноси РТРС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана