Još nije završeno vještačenje Mahmuljinove medicinske dokumentacije

Srna
Još nije završeno vještačenje Mahmuljinove medicinske dokumentacije

SARAJEVO - Do danas nije završeno vještačenje medicinske dokumentacije jer Sudu BiH nije dostavljen nalaz i mišljenje vještaka da li se osuđeni nekadašnji komandant Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin može liječiti u BiH i može li putovati, rečeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

-Sud će nakon zaprimanja nalaza i mišljenja vještaka odlučiti o daljem preduzimanju zakonskih radnji- naveli su iz Suda BiH na pitanje Srne da li se može očekivati da se pravosnažno osuđeni Mahmuljin vrati ili bude izručen iz Turske i šta je na tom planu poduzeo Sud BiH.

Osuđeni ratni zločinac Mahmuljin nije upućen na izdržavanje kazne zatvora od osam godina jer se, prema obavještenju koje je dostavio njegov branilac, nalazi na liječenju u Turskoj.

-S tim u vezi, Sud obavlja potrebne izviđajne radnje u pogledu navoda braniteljice, te će u daljem toku postupka upućivanja preduzeti adekvatne zakonske radnje - naveli su ranije iz Suda BiH.

Sud je istakao da osuđenom Mahmuljinu u toku krivičnog postupka i sve do njegovog okončanja nisu bile izrečene mjere zabrane.

Sud BiH je krajem aprila izrekao Mahmuljinu pravosnažnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog zastrašujućih zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.On je nakon toga napustio BiH i umjesto u zatvor otišao je u Tursku.

Jedan od advokata iz tima odbrane informisao je Sud BiH o odlasku Mahmuljina, ali tek pošto je on napustio BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana