Iznajmljivali stanove u BiH i Srbiji za prostituciju

J. S. 
Iznajmljivali stanove u BiH i Srbiji za prostituciju

BEOGRAD/BiH - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su 22 osobe zbog sumnje da su na području Srbije i BiH iznajmljivali stanove u kojima su angažovali žene radi pružanja seksualnih usluga, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Uhapšeni su takođe osumnjičeni da su od marta 2019. godine do januara ove godine, kao članovi dvije kriminalne grupe, ženama davali pseudonime, kako bi prikrili njihov identitet i nelegalne radnje, te organizovali oglašavanje prostitucije u različitim medijima. 

- Organizatori su osumnjičeni da su unajmljivali i fizičko obezbeđenje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, njihov prevoz, kao i da su kontrolisali dolaske njihovih klijenata - navedeno je u saopštenju MUP-a Srbije.

Osumnjičeni su posredno ili neposredno prikupljali novac od prostitucije te ga raspoređivali kako bi pokrili troškove i platili članove grupe.

- Osumnjičen je i policijski službenik preko kojeg su uhapšeni dobijali podatke za određene osobe i vozila. On im je na taj način omogućio nesmetano bavljenje kriminalom - dodato je u saopštenju.  

Policija je prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni, oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i određenu dokumentaciju.

Pronađena je i manja količina droge, municija, kao i četiri vozila.

Još uvijek se traga za dvije osobe, a  uhapšeni G. S. (45) (policijski službenik), D. T. (45), S. G. (47), S. M. (28), D. P. (45), J. M. (25), N. R. (38), Z. J. (44), D. K. (61), R. V. (32), P. Lj. (35), S. G. (49), M. Ž. (61), M. T. (45), V. Đ. (44), V. P. (36), M. R. (32), T. L. (36), S. N. (38), T. H. (33), N. S. (35), S. D. (33) biće, uz krivičnu prijavu, privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana