Izborna skupština Prve SDS: Lukić i Vučurević se dogovaraju o pozicijama

V. K.
Izborna skupština Prve SDS: Lukić i Vučurević se dogovaraju o pozicijama

Banjaluka - Izborna skupština Prve SDS, na kojoj će biti izabrano rukovodstvo, neće biti održana u subotu kako je ranije najavljeno, već 10. septembra.

Oživljavanje Prve SDS započela je grupa utemeljivača SDS-a koja je nezadovoljna odnosom aktuelnog stranačkog vrha prema njima i Srpskoj. Izborna skupština je prvobitno trebalo da bude 19. avgusta u Banjaluci - simbolično na praznik Preobraženja Gospodnjeg.

Predsjednik Koordinacionog odbora za aktiviranje Prve SDS Božidar Vučurević naglasio je da je termin izborne skupštine pomjeren za septembar iz tehničkih razloga.

- Potrebno je da završimo još neke stvari. Osim toga, prvobitni datum ne odgovara pojedincima, a i subota je za mnoge radni dan tako da je dobar dio izrazio želju da izborna skupština bude održana u nedjelju i to smo na kraju i ispoštovali - rekao je Vučurević koji pretenduje na jednu od ključnih pozicija u stranci.

Njegova želja je pozicija potpredsjednika, a u tom slučaju mjesto predsjednika Prve SDS treba da pripadne dekanu Pravnog fakulteta u Palama Radomiru Lukiću.

- Moj prijedlog za predsjednika stranke je od početka bio da to bude uvaženi profesor Lukić. Pričali smo. Rekao sam mu da hoću da budem broj dva i da ne bih prihvatio da budem broj jedan. Isto priča i on i još se nismo dogovorili, ali naći ćemo načina - rekao je Vučurević.

Lukić juče nije odgovarao na telefonske pozive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana