Infinity International Group: Nastavak pokušaja političke manipulacije

GS
Infinity International Group: Nastavak pokušaja političke manipulacije

BANjALUKA - Infiniti internešnel grup (Infinity International Group) i njene članice najoštrije osuđuju odluku Kancelarije za kontrolu imovine stranaca pri Ministarstvu finansija SAD da uvedu sankcije za pojedince i kompanije koje rade i posluju u okviru njihove grupacije.

"U pitanju je nastavak pokušaja političke manipulacije kojima smo izloženi već nekoliko godina u samoj BiH kako bi se narušio naš poslovni ugled i pokušalo ugroziti uspješno poslovanje na tržištima nekoliko zemalja", naglašava se u saopštenju za Srnu povodom uvođenja sankcija za sedam subjekata, te vlasnika Infiniti grupe Đorđa Đurića i generalnog direktora kompanije "Kaldera" Milenka Čičića.

Iz Infiniti internešnel grupe konstatuju da današnji potez američke administracije samo potvrđuje da je jedini cilj da se ospori vrijednost, kredibilitet, uspješni projekti i kvalitet našeg rada s ciljem da se poljulja povjerenje koje su godinama stvarali i opravdali kod svojih poslovnih partnera.

"Sankcije ovakvog formata su, prije svega, pokušaj udara na više od 800 visokoobrazovanih radnika koji svakodnevno stvaraju novu vrijednost i doprinose boljem privrednom ambijentu u cijeloj BiH", ističe se u saopštenju.

Takođe, dodaju, jasno je da se ovim pokušava otvoriti prostor konkurenciji iz energetskog i aj-ti sektora da ostvare jači uticaj na tržištu.

"Zbog toga ćemo biti prinuđeni da preduzmemo sve pravne korake kako bismo zaštitili svoje poslovanje i ugled koji nesumnjivo imamo u našoj poslovnoj zajednici", poručili su iz Infiniti internešnel grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana