Infinity International Group: Наставак покушаја политичке манипулације

ГС
Infinity International Group: Наставак покушаја политичке манипулације

БАЊАЛУКА - Инфинити интернешнел груп (Infinity International Group) и њене чланице најоштрије осуђују одлуку Канцеларије за контролу имовине странаца при Министарству финансија САД да уведу санкције за појединце и компаније које раде и послују у оквиру њихове групације.

"У питању је наставак покушаја политичке манипулације којима смо изложени већ неколико година у самој БиХ како би се нарушио наш пословни углед и покушало угрозити успјешно пословање на тржиштима неколико земаља", наглашава се у саопштењу за Срну поводом увођења санкција за седам субјеката, те власника Инфинити групе Ђорђа Ђурића и генералног директора компаније "Калдера" Миленка Чичића.

Из Инфинити интернешнел групе констатују да данашњи потез америчке администрације само потврђује да је једини циљ да се оспори вриједност, кредибилитет, успјешни пројекти и квалитет нашег рада с циљем да се пољуља повјерење које су годинама стварали и оправдали код својих пословних партнера.

"Санкције оваквог формата су, прије свега, покушај удара на више од 800 високообразованих радника који свакодневно стварају нову вриједност и доприносе бољем привредном амбијенту у цијелој БиХ", истиче се у саопштењу.

Такође, додају, јасно је да се овим покушава отворити простор конкуренцији из енергетског и ај-ти сектора да остваре јачи утицај на тржишту.

"Због тога ћемо бити принуђени да предузмемо све правне кораке како бисмо заштитили своје пословање и углед који несумњиво имамо у нашој пословној заједници", поручили су из Инфинити интернешнел групе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана