Hodžaj tvrdi da nije pomenuo pakt protiv Srbije

Glas Srpske
Hodžaj tvrdi da nije pomenuo pakt protiv Srbije

Priština - Vicepremijer samoproglašenog Kosova Enver Hodžaj demantova je večeras tekst zagebačkog “Večernjeg lista” i tvrdi da nikada nije pomenuo pakt protiv Srbije.

“Nikad nisam ništa rekao o stvaranju regionalnog pakta protiv Srbije. Naslov teksta i ono što sam zapravo rekao su dve potpuno različite stvari”, rekao je Hodžaj.


On je dodao da “sve ostalo /što je rekao u intervjuu žVečernjem listuž/ stoji”, kao što je uplitanje Srbije kada je riječ o Kosovu, Crnoj Gori i Makedoniji, te njegov stav da regionalna saradnja stabilizuje Balkan i balansira Srbiju, prenose beogradski mediji.

“Što se tiče mojih komentara da Srbija sprovodi agresivnu politiku protiv susjednih zemalja i da zapadni partneri treba da iskoriste svoj uticaj u Srbiji, koja je u suštini produžena ruka Rusije na Balkanu, sve su to moji poznati stavovi”, rekao je Hodžaj.

“Večernji list” objavio je da je Hodžaj izjavio tom listu da je sa “zvaničnicima Hrvatske, Makedonije i Crne Gore razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije”.

Hodžajeva izjava izazvala je burna reagovanja u regionu, a makedonski premijer Zoran Zaev i crnogorsko ministarstvo spoljnih poslova demantovali su da je bilo takvih razgovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana