Helez izvrijeđao Dodika i kolege iz Srpske, Nešić mu nije ostao dužan

GS
Helez izvrijeđao Dodika i kolege iz Srpske, Nešić mu nije ostao dužan

SARAJEVO - Ministar odbrane i zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zukan Helez je, gostujući na sarajevskoj Fejs TV, ponovio ranije iznesene tvrdnje da predsjednik Srpske Milorad Dodik sprema bijeg iz BiH, ali je priznao da te podatke nije dobio od OBA ni iz obavještajne službe OS BiH, dodavši da "ima ljude u BIA". Pri tome je iznio niz uvreda na račun Dodika, ali i svojih kolega u Savjetu minsitara BiH koji dolaze iz Srpske.

Za Dodika je, između ostalog, rekao da je  „lajavac, lažljivac, kukavica, šatorski pjevač, mali miš, pijunčić“, da se „krevelji pod šatorima“ i da je „konobarica za Dodika vrh“.

 Za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Stašu Košarca rekao je da je poslušnik Milorada Dodika, a posebno se obrušio na ministra bezbjednosti BiH Nenada Nešića  kojeg je optužio da koristi narkotike.

- Nešiću zavisi koliko potegne bijelog i tako reaguje. Meni treba logoped da radim s Nešićem, da razumijem šta on kaže. Ako pažljivo pratite, on ima problema - izjavio je Helez gostujući na Face televiziji.

Nešić smatra da ministar odbrane Zukan Helez svojim oscilacijama u ponašanju bruka, ne samo Savjet ministara i stranke "trojke", nego cijelu BiH.

Nešić je ocijenio da je Helez revoltiran jer su demontirane njegove laži da ima obavještajni podatak da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik priprema bjekstvo u inostranstvo.

-Kada su laži demontirane, on kaže da to nije podatak Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA), niti drugih agencija iz BiH. Helez sada kaže da sarađuje sa stranim obavještajnim agencijama, što je ozbiljno krivično djelo. Sam je implicitno priznao da ovakve dezinformacije plasira za interes stranih obavještajnih službi, za šta naš Krivični zakon propisuje kaznu od jedne do 10 godina zatvora - istakao je Nešić.

On je naveo da je Helez "stara sudska mušterija", te da će mu iskustvo pred sudovima dobro doći u predstojećim procesima.

-Idikativno je da uoči svakog sastanka partnera koji čine Savjet ministara Helez istupima truje atmosferu. On je najveći protivnik EU i ima mnogo razloga da sumnjam da radi za najradikalnije islamiste - rekao je Nešić.

On je naveo da se ni druge Helezove izjave ne mogu smatrati racionalnim, poput onih o ratnim planovima "A" i "B", zahtjeva za izdvajanje milijardu KM za kupovinu oružja, kao i prijetnji predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti.

-Između mene i Heleza postoji nepremostiva razlika. To nije ni vjerska ni politička razlika, nego ljudska. Nenad Nešić javno kaže sve što misli i isto govori i sa upaljenim i sa ugašenim kamerama. Zukan Helez je najveći mogući poltron kada nema kamera, dok se pred kamerama junači, a onda nam se izvinjava kako je to, navodno, zbog birača jer ih gazi SDA - rekao je Nešić.

Komentarišući Helezove izjave o njemu i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Nešić je rekao da se Helez na sjednicama Savjeta ministara divi Dodiku i žali što Bošnjaci nemaju takvog lidera, a pred kamerama bi se obračunavao sa Dodikom.

-Dok me pri susretima oslovljava „Neške“ i „brate“, pred kamerama me optužuje da koristim narkotike - naveo je Nešić i poručio da će Helez na sudu imati priliku da dokaže svoje tvrdnje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana