Хелез извријеђао Додика и колеге из Српске, Нешић му није остао дужан

ГС
Хелез извријеђао Додика и колеге из Српске, Нешић му није остао дужан

САРАЈЕВО - Министар одбране и замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ Зукан Хелез је, гостујући на сарајевској Фејс ТВ, поновио раније изнесене тврдње да предсједник Српске Милорад Додик спрема бијег из БиХ, али је признао да те податке није добио од ОБА ни из обавјештајне службе ОС БиХ, додавши да "има људе у БИА". При томе је изнио низ увреда на рачун Додика, али и својих колега у Савјету минситара БиХ који долазе из Српске.

За Додика је, између осталог, рекао да је  „лајавац, лажљивац, кукавица, шаторски пјевач, мали миш, пијунчић“, да се „кревељи под шаторима“ и да је „конобарица за Додика врх“.

 За министра спољне трговине и економских односа Сташу Кошарца рекао је да је послушник Милорада Додика, а посебно се обрушио на министра безбједности БиХ Ненада Нешића  којег је оптужио да користи наркотике.

- Нешићу зависи колико потегне бијелог и тако реагује. Мени треба логопед да радим с Нешићем, да разумијем шта он каже. Ако пажљиво пратите, он има проблема - изјавио је Хелез гостујући на Фаце телевизији.

Нешић сматра да министар одбране Зукан Хелез својим осцилацијама у понашању брука, не само Савјет министара и странке "тројке", него цијелу БиХ.

Нешић је оцијенио да је Хелез револтиран јер су демонтиране његове лажи да има обавјештајни податак да предсједник Републике Српске Милорад Додик припрема бјекство у иностранство.

-Када су лажи демонтиране, он каже да то није податак Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА), нити других агенција из БиХ. Хелез сада каже да сарађује са страним обавјештајним агенцијама, што је озбиљно кривично дјело. Сам је имплицитно признао да овакве дезинформације пласира за интерес страних обавјештајних служби, за шта наш Кривични закон прописује казну од једне до 10 година затвора - истакао је Нешић.

Он је навео да је Хелез "стара судска муштерија", те да ће му искуство пред судовима добро доћи у предстојећим процесима.

-Идикативно је да уочи сваког састанка партнера који чине Савјет министара Хелез иступима трује атмосферу. Он је највећи противник ЕУ и има много разлога да сумњам да ради за најрадикалније исламисте - рекао је Нешић.

Он је навео да се ни друге Хелезове изјаве не могу сматрати рационалним, попут оних о ратним плановима "А" и "Б", захтјева за издвајање милијарду КМ за куповину оружја, као и пријетњи предсједнику Србије Александру Вучићу, саопштено је из Министарства безбједности.

-Између мене и Хелеза постоји непремостива разлика. То није ни вјерска ни политичка разлика, него људска. Ненад Нешић јавно каже све што мисли и исто говори и са упаљеним и са угашеним камерама. Зукан Хелез је највећи могући полтрон када нема камера, док се пред камерама јуначи, а онда нам се извињава како је то, наводно, због бирача јер их гази СДА - рекао је Нешић.

Коментаришући Хелезове изјаве о њему и предсједнику Републике Српске Милораду Додику, Нешић је рекао да се Хелез на сједницама Савјета министара диви Додику и жали што Бошњаци немају таквог лидера, а пред камерама би се обрачунавао са Додиком.

-Док ме при сусретима ословљава „Нешке“ и „брате“, пред камерама ме оптужује да користим наркотике - навео је Нешић и поручио да ће Хелез на суду имати прилику да докаже своје тврдње.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана