Grujičić čeka potpise

Vedrana Kulaga
Grujičić čeka potpise

SREBRENICA - Srpski politički blok u Srebrenici završava posljednji krug pregovora o kandidatu za načelnika na ovogodišnjim izborima, a aktuelni prvi čovjek opštine Mladen Grujičić (SNSD) je već obezbijedio podršku većine stranaka.

Grujičić je juče izjavio za “Glas Srpske” da je načelno sve dogovoreno, ali nema zvaničnog stava DNS-a i SDS-a. Svi ostali su, kako je potvrdio, ili dali saglasnost ili će to učiniti narednih dana, u skladu sa pregovorima. Dodao je da ima podršku Ujedinjene Srpske, NDP-a, PDP-a, radikala kao i lidera SP-a Petra Đokića.

- Vjerujem da ćemo veoma brzo imati objedinjen krug političkih partija iz Srpske oko mene, kao zajedničkog kandidata i zvaničnu potvrdu dogovora na papiru - rekao je Grujičić.

Na pitanje da li su dogovoreni novi sastanci sa SDS-om i DNS-om, istakao je da se viđaju gotovo svaki dan, ali da oni žele da to sprovedu kroz svoje stranačke organe.

- Veoma brzo ćemo imati sastanke na kojima će to biti dogovoreno. Jedino tako, zajedno, možemo da pobijedimo kao i 2016. godine, a to znači bolji život za srpski narod i za sve - zaključio je Grujičić.

Probosanski blok se dogovorio da Alija Tabaković (SDA) bude zajednički kandidat za načelnika, a obezbijedio je i podršku i SBB-a, Stranke za BiH, PDA i DF-a. Komentarišući taj dogovor Grujičić je rekao da je sarađivao sa njim dok je bio predsjednik lokalnog parlamenta, ali i da je otišao zbog politike.

- Činio je sve da bi ostvario interes, a mogu se čuti i neke informacije da je zloupotrebljavao donacije koje su stizale Bošnjacima. Vidjeće se kako će to teći u narednom periodu - rekao je kratko Grujičić.

Predstavnik srebreničkog DNS-a Velibor Rankić juče nije odgovarao na pozive, a lider stranke Nenad Nešić za “Glas Srpske” kaže da je stav DNS-a da srpske partije u Srebrenici treba da izađu sa jednim kandidatom.

- Ko će biti kandidat biće stvar dogovora. To treba da bude dogovoreno u vrhu partija. Nas iz DNS-a niko nije pozvao na razgovor, a očekujemo od SNSD-a da to uradi, da bismo se sve dogovorili - rekao je Nešić.

Malverzacije

Mladen Grujičić ističe da se i u ovom izbornom ciklusu očekuju razne malverzacije sa glasačkim materijalom i glasanjem u inostranstvu.

- Uvijek ima ovdje te mogućnosti, ali uz dobru kontrolu, kao na posljednjim izborima, uspjeli bismo spriječiti takve zloupotrebe - zaključio je Grujičić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana