Грујичић чека потписе

Ведрана Кулага
Грујичић чека потписе

СРЕБРЕНИЦА - Српски политички блок у Сребреници завршава посљедњи круг преговора о кандидату за начелника на овогодишњим изборима, а актуелни први човјек општине Младен Грујичић (СНСД) је већ обезбиједио подршку већине странака.

Грујичић је јуче изјавио за “Глас Српске” да је начелно све договорено, али нема званичног става ДНС-а и СДС-а. Сви остали су, како је потврдио, или дали сагласност или ће то учинити наредних дана, у складу са преговорима. Додао је да има подршку Уједињене Српске, НДП-а, ПДП-а, радикала као и лидера СП-а Петра Ђокића.

- Вјерујем да ћемо веома брзо имати обједињен круг политичких партија из Српске око мене, као заједничког кандидата и званичну потврду договора на папиру - рекао је Грујичић.

На питање да ли су договорени нови састанци са СДС-ом и ДНС-ом, истакао је да се виђају готово сваки дан, али да они желе да то спроведу кроз своје страначке органе.

- Веома брзо ћемо имати састанке на којима ће то бити договорено. Једино тако, заједно, можемо да побиједимо као и 2016. године, а то значи бољи живот за српски народ и за све - закључио је Грујичић.

Пробосански блок се договорио да Алија Табаковић (СДА) буде заједнички кандидат за начелника, а обезбиједио је и подршку и СББ-а, Странке за БиХ, ПДА и ДФ-а. Коментаришући тај договор Грујичић је рекао да је сарађивао са њим док је био предсједник локалног парламента, али и да је отишао због политике.

- Чинио је све да би остварио интерес, а могу се чути и неке информације да је злоупотребљавао донације које су стизале Бошњацима. Видјеће се како ће то тећи у наредном периоду - рекао је кратко Грујичић.

Представник сребреничког ДНС-а Велибор Ранкић јуче није одговарао на позиве, а лидер странке Ненад Нешић за “Глас Српске” каже да је став ДНС-а да српске партије у Сребреници треба да изађу са једним кандидатом.

- Ко ће бити кандидат биће ствар договора. То треба да буде договорено у врху партија. Нас из ДНС-а нико није позвао на разговор, а очекујемо од СНСД-а да то уради, да бисмо се све договорили - рекао је Нешић.

Малверзације

Младен Грујичић истиче да се и у овом изборном циклусу очекују разне малверзације са гласачким материјалом и гласањем у иностранству.

- Увијек има овдје те могућности, али уз добру контролу, као на посљедњим изборима, успјели бисмо спријечити такве злоупотребе - закључио је Грујичић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана