Grmoja: Zatezaćemo odnose sa Bošnjacima, ako se nastavi preglasavanje Hrvata

Srna
Foto: Index.hr

MOSTAR - Potpredsjednik hrvatske parlamentarne stranke Most Nikola Grmoja rekao je da, ako se u BiH nastavi sa preglasavanjem Hrvata, Hrvatskoj ne preostaje ništa drugo nego da “zateže” odnose sa Bošnjacima.

Grmoja je rekao da su odnosi Hrvata i Bošnjaka ključni za stabilnost BiH i da će, ako bude izabran za premijera Hrvatske, raditi na njihovom otopljavanju, ali samo ako se prestane sa preglasavanjem Hrvata.

“Radiću na otopljavanju odnosa ako se ta klima prema Hrvatima bude mijenjala i prestane sa preglasavanjem. Ako to ne bude tako, onda Hrvatskoj ne preostaje ništa drugo nego da ih zateže”, rekao je Grmoja novinarima u Mostaru.

On je podsjetio da je njegova stranka u Hrvatskom saboru pokrenula inicijativu da član Predsjedništva BiH Željko Komšić u Hrvatskoj bude proglašen personom non grata.

Lider Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž podsjetio je da je Komšić u četiri navrata biran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasovima Bošnjaka.

Govoreći o nametanju tehničkih izmjena Izbornoga zakona BiH od Kristijana Šmita, Raguž je rekao da je to nedovoljno za Hrvate, prenosi Hina.

“Ne može se govoriti o integritetu izbornog procesa, dok Hrvatima drugi mogu birati predstavnike u Domu naroda i člana Predsjedništva BiH”, rekao je Raguž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana