Gojković: Besmislen pokušaj da se Srbi proglase genocidnim narodom

Srna
Gojković: Besmislen pokušaj da se Srbi proglase genocidnim narodom

BEOGRAD- Predsjednik Pokrajinske vlade Maja Gojković ocijenila je da je besmislen pokušaj da Srbi budu proglašeni genocidnim, jer je dobro poznato da u svojoj istoriji to nikada nisu bili.

Gojkovićeva je istakla da je zahvljajući srpskim i žrtvama velikih naroda u dva svjetska rata Evropa mogla da odahne duži niz godina.

Govoreći o Svesrpskom saboru i deklaraciji koja je na njemu usvojena, Gojkovićeva je ocijenila da je riječ o istorijskom događaju, jer na političkoj sceni dugo nije bilo tako snažne poruke važnih političkih činilaca u Srbiji i Republici Srpskoj, uz prisustvo srpskih predstavnika iz zemalja regiona.

"Potrebni su nam zajednička kultura i obrazovanje, uz veliku sabornost Srpske pravoslavne crkve, koja je naš krov ispod kojeg živimo vekovima", rekla je Gojkovićeva za "Večerenje novosti".

Ona je dodala da je sa Sabora prvenstveno upućena poruka zajedništva i mira, ističući da je riječ mir danas najskuplja riječ u Evropi i u svijetu, a i u okruženju.

Komentarišući negativne reakcije na Svesrpski sabor, Gojkovićeva je ocijenila da je uočljivo da se niko ne raduje slozi srpskog naroda i da je to vidljivo i kroz istoriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana