Гојковић: Бесмислен покушај да се Срби прогласе геноцидним народом

Срна
Гојковић: Бесмислен покушај да се Срби прогласе геноцидним народом

БЕОГРАД- Предсједник Покрајинске владе Маја Гојковић оцијенила је да је бесмислен покушај да Срби буду проглашени геноцидним, јер је добро познато да у својој историји то никада нису били.

Гојковићева је истакла да је захвљајући српским и жртвама великих народа у два свјетска рата Европа могла да одахне дужи низ година.

Говорећи о Свесрпском сабору и декларацији која је на њему усвојена, Гојковићева је оцијенила да је ријеч о историјском догађају, јер на политичкој сцени дуго није било тако снажне поруке важних политичких чинилаца у Србији и Републици Српској, уз присуство српских представника из земаља региона.

"Потребни су нам заједничка култура и образовање, уз велику саборност Српске православне цркве, која је наш кров испод којег живимо вековима", рекла је Гојковићева за "Вечерење новости".

Она је додала да је са Сабора првенствено упућена порука заједништва и мира, истичући да је ријеч мир данас најскупља ријеч у Европи и у свијету, а и у окружењу.

Коментаришући негативне реакције на Свесрпски сабор, Гојковићева је оцијенила да је уочљиво да се нико не радује слози српског народа и да је то видљиво и кроз историју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана