Goganović: Bitka na Košarama sinonim patriotizma i junaštva

Srna
Goganović: Bitka na Košarama sinonim patriotizma i junaštva

BEOGRAD - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović, koji je prisustvovao komemorativnoj akademiji povodom obilježavanja 25 godina od Bitke na Košarama, istakao je da junaci sa Košara nisu i nikada ne smiju da budu zaboravljeni, jer oni svoj život položili za otadžbinu i slobodu svog naroda.

Goganović je naglasio da je Bitka na Košarama postala sinonim za odbranu otadžbine, hrabrosti, patriotizma i junaštva i dodao da kako današnje generacije, tako i buduće imaju vječni dug prema herojima sa Košara.

Nakon komemorativne akademije u Beogradu kojoj je sinoć prisustvovao na poziv Odbora Vlade Srbije za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, Goganović je izjavio za Srnu da je Kosovo i Metohija dio Srbije u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 i da je to zvanični stav BiH, prvenstveno zahvaljujući stavu Republike Srpske, na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom.

Zamjenik ministra odbrane rekao je da mu je velika čast i privilegija da je bio gost braći u Srbiji kao predstavnik srpskog naroda iz Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

On je naglasio da Republika Srbija i dalje vodi teške diplomatske borbe iz kojih će sigurno izaći kao pobjednik, zahvaljujući mudroj i odgovornoj politici predsjednika Aleksandra Vučića.

-Takođe, i srpski narod u BiH suočava se sa raznim izazovima, ucjenama i pritiscima koji dolaze iz političkog Sarajeva, ali siguran sam da ćemo jedinstveno i složno sa svojom braćom u Srbiji prebroditi sve te probleme. Naše trajno opredjeljenje jeste i biće mir, stabilnost i bezbjednost u BiH, kao i na području cijelog Balkana - poručio je Goganović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana