Гогановић: Битка на Кошарама синоним патриотизма и јунаштва

Срна
Гогановић: Битка на Кошарама синоним патриотизма и јунаштва

БЕОГРАД - Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић, који је присуствовао комеморативној академији поводом обиљежавања 25 година од Битке на Кошарама, истакао је да јунаци са Кошара нису и никада не смију да буду заборављени, јер они свој живот положили за отаџбину и слободу свог народа.

Гогановић је нагласио да је Битка на Кошарама постала синоним за одбрану отаџбине, храбрости, патриотизма и јунаштва и додао да како данашње генерације, тако и будуће имају вјечни дуг према херојима са Кошара.

Након комеморативне академије у Београду којој је синоћ присуствовао на позив Одбора Владе Србије за његовање традиције ослободилачких ратова Србије, Гогановић је изјавио за Срну да је Косово и Метохија дио Србије у складу са Уставом Србије и Резолуцијом 1244 и да је то званични став БиХ, првенствено захваљујући ставу Републике Српске, на челу са предсједником Милорадом Додиком.

Замјеник министра одбране рекао је да му је велика част и привилегија да је био гост браћи у Србији као представник српског народа из Министарства одбране и Оружаних снага БиХ.

Он је нагласио да Република Србија и даље води тешке дипломатске борбе из којих ће сигурно изаћи као побједник, захваљујући мудрој и одговорној политици предсједника Александра Вучића.

-Такође, и српски народ у БиХ суочава се са разним изазовима, уцјенама и притисцима који долазе из политичког Сарајева, али сигуран сам да ћемо јединствено и сложно са својом браћом у Србији пребродити све те проблеме. Наше трајно опредјељење јесте и биће мир, стабилност и безбједност у БиХ, као и на подручју цијелог Балкана - поручио је Гогановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана