Fokus na oživljavanju Agrokora u BiH

Ž. D.
Fokus na oživljavanju Agrokora u BiH

Sarajevo - Status kćerki-kompanija u BiH tretiramo vrlo ozbiljno unutar restrukturiranja koncerna "Agrokor" i fokus će biti upravo na situaciji u BiH, rekao je u petak u Sarajevu povjerenik Vlade Hrvatske za koncern "Agrokor" Ante Ramljak.

On je nakon sastanka sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem istakao da nije tajna da je sada prioritet da stabilizuju situaciju na tržištu u BiH.

- Ne krijemo da u BiH imamo problema prema dobavljačima. Sada kad smo uspjeli obezbijediti finansiranje na nivou "Agrokora", nekoliko narednih mjeseci ću više pažnje posvetiti situaciji u BiH. Nadam se da će biti pronađeno pozitivno rješenje za sve, koje je već na vidiku - rekao je Ramljak i za iduću sedmicu najavio veliki sastanak sa dobavljačima u BiH.

Zvizdić je rekao da je fokus bio na nastavku poslovanja i zadržavanja što je moguće većeg broja kapaciteta i radnika i korektnog odnosa i isplate dugovanja prema dobavljačima.

- Najavljeni sastanak sa dobavljačima pokazuje ozbiljan odnos prema restrukturiranju firmi u BiH, što daje garancije da će proces biti vođen i završen na zadovoljavajući način - naglasio je Zvizdić.

"Agrokor" je prije nekoliko mjeseci upao u problem sa likvidnošću zbog duga od šest milijardi evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana