Epidemija virusa korona: Funkcioneri stranaka u Srpskoj se odriču odborničkih dodataka

GS
Epidemija virusa korona: Funkcioneri stranaka u Srpskoj se odriču odborničkih dodataka

BANjALUKA - Funkcioneri mnogih stranaka u Srpskoj se odriču svojih odborničkih dodataka, prikupljaju pomoć, pomažu socijalno ugrožene kategorije stanovništva i pomažu u kupovini respiratora.

Generalni sekretar Demosa Boran Bosančić izjavio je danas da će se akciji prikupljanja sredstava u Fond solidarnosti za saniranje posljedica izazvanih epidemijom virusa korona pridružiti najveći broj funkcionera Demosa.

“Akciji će se priključiti naši funkcioneri bilo da je riječ o imenovanim licima ili izabranim predstavnici kao što su poslanici i odbornici u lokalnim skupštinama. Poznato je da je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji je i predsjednik Demosa, pozvao sve poslanike da se priključe akciji prikupljanja sredstava u Fond solidarnosti u iznosu od 20 odsto njihovih primanja”, rekao je Bosančić .

On je naveo da je potpredsjednik Demosa Spomenko Stojanović danas uplatio 1.000 KM kao ličnu donaciju za Univerzitetsku bolnicu u Foči.

Ujedinjena Srpska je odlučila da dio sredstava, koja su potrebna za kampanju za lokalne izbore, uplati u Fond solidarnosti.

Iz ove partije navode da, osim sredstava kojih će se odreći od plata, funkcioneri ove stranke uplaćuju i lična sredsta u Fond solidarnosti, te da je po tom osnovu već uplaćeno oko 12.000 KM.

“Sprovodimo i humanitarnu akciju na terenu i prehrambenim paketima pomažemo ugroženim građanima i porodicama. Već smo obezbijedili i uručili više od 3.000 paketa širom Republike Srpske za građane koji su nam se obratili”, navode iz Ujedinjene Srpske.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da su se ključni funkcioneri ove partije već odrekli dijela svojih prihoda i primanja, te prikupili 17.000 KM za pomoć zdravstvu Republike Srpske i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

“Uplatili smo Klinici za infektivne bolesti u Banjaluci 10.000 KM, a ostatak sredstava socijalno ugroženim kategorijama stanovništva koji ostaju bez posla i kojima je trenutno najpotrebnija pomoć”, rekao je Borenović .

Borenović je rekao da će PDP nastaviti ove aktivnosti i u aprilu, odnosno direktno uplaćivati novac korisnicima kojima je to potrebno, kao što su javne kuhinje u Banjaluci i drugim dijelovima Republike Srpske.

Borenović je mišljenja da je lična odluka ljudi da li će sredstva uplaćivati direktno u Fond solidarnosti ili najugroženijim kategorijama stanovništva u Republici Srpskoj.

Vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić rekao je da je ova stranka organizovala veliku humanitarnu akciju distribucije paketa sa neophodnim namirnicama socijalno ugroženim porodicama u prigradskim i seoskim područjima Banjaluke.

“Pripremili smo više stotina humanitarnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama, s ciljem pružanja pomoći najugroženijim porodicama. Neka znaju da nisu sami. Bili smo, jesmo i ostaćemo uz naš narod, pogotovo u najtežim momentima”, naglasio je Nešić.

Nešić je istakao da je ponosan što predvodi političku organizaciju koja je u teškim trenucima po građane, u posljednjih mjesec dana, organizovala više humanitarnih akcija, saopšteno je iz DNS-a.

Predsjednik DNS-a Banjaluka Borivoj Obradović podsjetio je da je ovo treća akcija u posljednjih dvadesetak dana u ovom gradu.

“Prvo je dodijeljena pomoć socijalno ugroženim penzionerima, potom zajednicama etažnih vlasnika i evo, sada, našim sugrađanima u seoskim i prigradskim naseljima. Naše opredjeljenje u ovim teškim danima ostaje humanitarni rad i pružanje humanitarne pomoći, dok za politiku ima vremena kada se sve ovo završi”, rekao je Obradović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana