Dodik: Sa Vučićem na čelu Srbije ojačalo bratstvo Srba

Tanjug
Dodik: Sa Vučićem na čelu Srbije ojačalo bratstvo Srba

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za Tanjug da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov politički i poslovni tim s pravom imaju punu podršku u Republici Srpskoj, a prije svega zbog njegove jasnoće i posvećenosti Srbiji i Republici Srpskoj, nezaobilazne osobenosti i osjećajnosti patriotskog i stvaralačkog majstorstva.

Podsjetio je da je Vučić prije dva dana, na obilježavanju početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Slijepčević - Badovinci u Mačvi, naglasio da će ta brza saobraćajnica ići ka Pavlovića mostu i graničnom prelazu prema Republici Srpskoj, zatim da će se prema Republici Srpskoj praviti širi granični prelazi, čime će biti brža i bolja povezanost gradova iz Republike Srpske i Srbije.

-Od Bijeljine do Beograda, kada bude uskoro završena pomenuta brza saobraćajnica  u Mačvi,  putovaće se, kako reče predsjednik Vučić, sat i 15 minuta - istakao je Dodik.

Kada se uzme u obzir, rekao je Dodik, da su „zahvaljujući Srbiji pod vođstvom Vučića i njegovoj pažnji, Srbija i Republika Srpska povezane i velikim mostom između Ljubovije i Bratunca, zatim da se završava  i novi most na Savi u Rači, koji će biti u funkciji kada iduće godine bude završen auto-put iz Srbije prema Bijeljini i dalje, kao i da će brza cesta na relaciji Šabac - Loznica ići i kraj granice prema Republici Srpskoj u Šepku pa sve do Malog Zvornika na granici sa Zvornikom, to onda  kod građana u Republici Srpskoj, i te kako i  s pravom izaziva  nedvosmislenu podršku i zahvalnost predsjedniku Srbije Vučiću koji nikada ne zaboravlja Republiku Srpsku".

Prema njegovim riječima, sa Vučićem na čelu Srbije, bez sumnje, ojačalo je bratstvo Srba u Srbiji i Republici Srpskoj, kao i da se popelo na najvišu kotu međusrpskih odnosa do sada.

-Vučić je obećao i sagradio za građane Srbije i Republike Srpske ono što se njegovi prethodnici na funkciji predsjednika Srbije  nisu osmjelili ni da pominju, a kamo li  da urade  u Srbiji i  prema Republici Srpskoj, kao što je to do sada uradio  veliki srpski  graditelj, Aleksandar Vučić - istakao je Dodik.

On je naglasio da se zbog toga ljudi u Republici Srpskoj, kao i mnogi u Srbiji, raduju da će Vučić nastaviti svoj posao i u budućnosti i da Republika Srpska može da očekuje još veću saobraćajnu i svaku drugu  povezanost sa Srbijom.

-Republika Srpska je zbog svega toga i uz veliku zahvalnost, masovno  uz Aleksandra Vučića, i daje mu punu podršku na predstojećim izborima - zaključio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana