Додик: Са Вучићем на челу Србије ојачало братство Срба

Танјуг
Додик: Са Вучићем на челу Србије ојачало братство Срба

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је за Танјуг да предсједник Србије Александар Вучић и његов политички и пословни тим с правом имају пуну подршку у Републици Српској, а прије свега због његове јасноће и посвећености Србији и Републици Српској, незаобилазне особености и осјећајности патриотског и стваралачког мајсторства.

Подсјетио је да је Вучић прије два дана, на обиљежавању почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице Слијепчевић - Бадовинци у Мачви, нагласио да ће та брза саобраћајница ићи ка Павловића мосту и граничном прелазу према Републици Српској, затим да ће се према Републици Српској правити шири гранични прелази, чиме ће бити бржа и боља повезаност градова из Републике Српске и Србије.

-Од Бијељине до Београда, када буде ускоро завршена поменута брза саобраћајница  у Мачви,  путоваће се, како рече предсједник Вучић, сат и 15 минута - истакао је Додик.

Када се узме у обзир, рекао је Додик, да су „захваљујући Србији под вођством Вучића и његовој пажњи, Србија и Република Српска повезане и великим мостом између Љубовије и Братунца, затим да се завршава  и нови мост на Сави у Рачи, који ће бити у функцији када идуће године буде завршен ауто-пут из Србије према Бијељини и даље, као и да ће брза цеста на релацији Шабац - Лозница ићи и крај границе према Републици Српској у Шепку па све до Малог Зворника на граници са Зворником, то онда  код грађана у Републици Српској, и те како и  с правом изазива  недвосмислену подршку и захвалност предсједнику Србије Вучићу који никада не заборавља Републику Српску".

Према његовим ријечима, са Вучићем на челу Србије, без сумње, ојачало је братство Срба у Србији и Републици Српској, као и да се попело на највишу коту међусрпских односа до сада.

-Вучић је обећао и саградио за грађане Србије и Републике Српске оно што се његови претходници на функцији предсједника Србије  нису осмјелили ни да помињу, а камо ли  да ураде  у Србији и  према Републици Српској, као што је то до сада урадио  велики српски  градитељ, Александар Вучић - истакао је Додик.

Он је нагласио да се због тога људи у Републици Српској, као и многи у Србији, радују да ће Вучић наставити свој посао и у будућности и да Република Српска може да очекује још већу саобраћајну и сваку другу  повезаност са Србијом.

-Република Српска је због свега тога и уз велику захвалност, масовно  уз Александра Вучића, и даје му пуну подршку на предстојећим изборима - закључио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана