Dodik: Tuđa ruka svrab ne češe

Srna
Dodik: Tuđa ruka svrab ne češe

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Ameriku interesuju samo njeni interesi, da nikada nikome ništa nije davala već uzimala i da ne zna zašto bošnjački političari naivno vjeruju da će njima nešto dati.

Dodik je podsjetio da je američki ambasador Majkl Marfi juče rekao da je "mirno razdruživanje prijetnja interesima SAD", te upitao imaju li Srbi, Bošnjaci i Hrvati pravo na neki svoj interes u BiH ili je samo važan interes SAD, a sva tri naroda treba da služe tom interesu?

"Imaju li pravo Srbi, Bošnjaci i Hrvati sami da se dogovore? Kako se dogovorimo, tako će nama biti. Ili treba da budemo pokusni kunići u nečijem eksperimentu.
Je li vam nedovoljno sve vaše bogatstvo, pa biste i ovo naše malo da uzmete?", upitao je Dodik.

On je istakao da je najveća zabluda bošnjačkih političara da Amerika želi da ostvari interese Bošnjaka, podsjetivši da naš narod kaže: "Tuđa ruka svrab ne češe".

Prema njegovim riječima, nije Austrija anektirala BiH da bi je razvila, već da bi odavde odvukla sve što se moglo odvući, a kako je bilo tada, tako je i danas, samo je drugi protagonista.

"Ameriku interesuju samo njeni interesi, a za Bošnjake, Srbe i Hrvate ih briga kao za lanjski snijeg. Kao što ih nije bila briga za Iračane, Sirijce, Libijce, Egipćane, Avganistance, u čijim zemljama su napravili haos isključivo zbog svog interesa", napisao je Dodik na društvenoj mreži "Iks" .

On je dodao da Amerika nikada i nikome nije davala, već uzimala, te da ne zna zašto bošnjački političari naivno vjeruju da su oni posebni i da će njima nešto dati.

"Ako je neko i imao iluzije, Marfi ih je juče raspršio. Bošnjaci svoj interes, kao i Srbi i Hrvati, mogu ostvariti samo međusobnim dogovorom", zaključio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana