Додик: Туђа рука свраб не чеше

Срна
Додик: Туђа рука свраб не чеше

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Америку интересују само њени интереси, да никада никоме ништа није давала већ узимала и да не зна зашто бошњачки политичари наивно вјерују да ће њима нешто дати.

Додик је подсјетио да је амерички амбасадор Мајкл Марфи јуче рекао да је "мирно раздруживање пријетња интересима САД", те упитао имају ли Срби, Бошњаци и Хрвати право на неки свој интерес у БиХ или је само важан интерес САД, а сва три народа треба да служе том интересу?

"Имају ли право Срби, Бошњаци и Хрвати сами да се договоре? Како се договоримо, тако ће нама бити. Или треба да будемо покусни кунићи у нечијем експерименту.
Је ли вам недовољно све ваше богатство, па бисте и ово наше мало да узмете?", упитао је Додик.

Он је истакао да је највећа заблуда бошњачких политичара да Америка жели да оствари интересе Бошњака, подсјетивши да наш народ каже: "Туђа рука свраб не чеше".

Према његовим ријечима, није Аустрија анектирала БиХ да би је развила, већ да би одавде одвукла све што се могло одвући, а како је било тада, тако је и данас, само је други протагониста.

"Америку интересују само њени интереси, а за Бошњаке, Србе и Хрвате их брига као за лањски снијег. Као што их није била брига за Ирачане, Сиријце, Либијце, Египћане, Авганистанце, у чијим земљама су направили хаос искључиво због свог интереса", написао је Додик на друштвеној мрежи "Икс" .

Он је додао да Америка никада и никоме није давала, већ узимала, те да не зна зашто бошњачки политичари наивно вјерују да су они посебни и да ће њима нешто дати.

"Ако је неко и имао илузије, Марфи их је јуче распршио. Бошњаци свој интерес, као и Срби и Хрвати, могу остварити само међусобним договором", закључио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана