Dodik: Sud i Tužilaštvo BiH štite strance, a ne građane

Srna
Foto: Srna

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je današnje ročište u Sudu BiH dokazalo da su Sud i Tužilaštvo BiH vanustavne institucije formirane voljom stranaca koji štite strance, a ne građane BiH.

Dodik je rekao da Sud BiH brani volju stranaca, odbijajući da izvedu pred sud nekoga ko je svojom voljom dopisao Krivični zakon BiH.

“Ovo je tipični politički proces i ne vrijedi se upuštati u neargumentovanu raspravu. Od početka se znalo da nije objektivan proces, ali sada ima dokaz za to”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, Sud BiH je imao priliku da saslušanjem Kristijana Šmita dokaže da li postoji visoki predstavnik ili ne, ali su oni apriori priznali da je on visoki predstavnik i da se to mora slušati.

Predsjednik Republike Srpske je dodao da se na suđenju pojavio i papir u vezi sa Ministarstvom inostranih poslova u Savjetu ministara koji niti su Tužilaštvo niti odbrana dostavili.

“Nego Sud trči po Sarajevu i skuplja papire šta im odgovara”, istakao je Dodik.

On je postavio pitanje o načinu na koji radi Ministarstvo inostranih poslova, imajući vidu priče u javnosti o povezanosti sa narko-kartelima i istupima prvog čovjeka ovog ministarstva s tim u vezi.

“On štiti Šmita i Šmit će njega štititi. Kriminal ide toliko da je narko-kartel uticao i na Centralnu izbornu komisiju, što se vidi iz presretnutih poruka 'Skaj' aplikacije”, dodao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana