Додик: Суд и Тужилаштво БиХ штите странце, а не грађане

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је данашње рочиште у Суду БиХ доказало да су Суд и Тужилаштво БиХ вануставне институције формиране вољом странаца који штите странце, а не грађане БиХ.

Додик је рекао да Суд БиХ брани вољу странаца, одбијајући да изведу пред суд некога ко је својом вољом дописао Кривични закон БиХ.

“Ово је типични политички процес и не вриједи се упуштати у неаргументовану расправу. Од почетка се знало да није објективан процес, али сада има доказ за то”, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Према његовим ријечима, Суд БиХ је имао прилику да саслушањем Кристијана Шмита докаже да ли постоји високи представник или не, али су они априори признали да је он високи представник и да се то мора слушати.

Предсједник Републике Српске је додао да се на суђењу појавио и папир у вези са Министарством иностраних послова у Савјету министара који нити су Тужилаштво нити одбрана доставили.

“Него Суд трчи по Сарајеву и скупља папире шта им одговара”, истакао је Додик.

Он је поставио питање о начину на који ради Министарство иностраних послова, имајући виду приче у јавности о повезаности са нарко-картелима и иступима првог човјека овог министарства с тим у вези.

“Он штити Шмита и Шмит ће њега штитити. Криминал иде толико да је нарко-картел утицао и на Централну изборну комисију, што се види из пресретнутих порука 'Скај' апликације”, додао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана