Dodik: Stupio multipolarni svijet, Amerika izgubila autoritet

RTRS
Dodik: Stupio multipolarni svijet, Amerika izgubila autoritet

Na scenu je stupio multipolarni svijet, a u Ujedinjenim nacijama ostaće zapisan istorijski govor predsjednika Srbija Aleksandra Vučića, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik kaže da je danas bio težak dan i trenutak.

- Pokazuje uspjeh napora koji smo ulagali ovo vrijeme i razumijevanje nekih zemalja. Za podršku rezolucuji o Srebrenici nije bilo ni natpolovične većine - izjavio je Dodik.

Kaže da po svim demokratskim načelima rezolucija nije usvojena.

- Pokušava se prikazati da je to završena priča. Za nas nije i to je propalo. Bošnjačka politika je išla na to da nanese zlo srpskom narodu. Tome svjedoče reakcije koje dobijamo iz Sarajeva - istakao je Dodik.

Smatra da rezultat koji se ostvario jeste da postoji veće razumijevanje za srpski narod.

- Ovo treba da promijeni sve, pa i haške presude. Genocid je danas negirala Generalna skupština UN kroz činjenicu da je 109 zemalja nije bilo za rezoluciju, a samo 84 su bile za. Nisu imali dovoljnu većinu međunarodne javnosti i to je gotovo - zaključio je Dodik.

Dodik je ocijenio da današnje glasanje u Generalnoj skupštini UN pokazuje poraz Sjedinjenih Država i da je nekada velika imperija sada svedena na trećinu svijeta, te istakao da je rezolucija najviše štete donijela BiH.

- Ovo govori o tome kako je Amerika izgubila autoritet. Danas, i pored pritisaka, pojedine zemlje nisu pristale na ucjene - istakao je Dodik.

Ukazao je da su i većinski muslimanske zemlje, i pored potrebe za solidarnošću, izrazile zabrinutost i prepoznale namjere zbog donošenja rezolucije bez prethodno ostvarenog konsenzusa.

- Ovdje je izgubila Njemačka, SAD, lažni visoki predestavnik i BiH. BiH nema spoljnu politiku, Ustavni sud, budžet ali ima lažnog visokog predstavnika koga podržavaju muslimani. Ovo je nama vjetar u leđa i potvrda da smo na pravoj strani - istakao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana