Додик: Ступио мултиполарни свијет, Америка изгубила ауторитет

РТРС
Додик: Ступио мултиполарни свијет, Америка изгубила ауторитет

На сцену је ступио мултиполарни свијет, а у Уједињеним нацијама остаће записан историјски говор предсједника Србија Александра Вучића, рекао је предсједник Српске Милорад Додик.

Додик каже да је данас био тежак дан и тренутак.

- Показује успјех напора који смо улагали ово вријеме и разумијевање неких земаља. За подршку резолуцуји о Сребреници није било ни натполовичне већине - изјавио је Додик.

Каже да по свим демократским начелима резолуција није усвојена.

- Покушава се приказати да је то завршена прича. За нас није и то је пропало. Бошњачка политика је ишла на то да нанесе зло српском народу. Томе свједоче реакције које добијамо из Сарајева - истакао је Додик.

Сматра да резултат који се остварио јесте да постоји веће разумијевање за српски народ.

- Ово треба да промијени све, па и хашке пресуде. Геноцид је данас негирала Генерална скупштина УН кроз чињеницу да је 109 земаља није било за резолуцију, а само 84 су биле за. Нису имали довољну већину међународне јавности и то је готово - закључио је Додик.

Додик је оцијенио да данашње гласање у Генералној скупштини УН показује пораз Сједињених Држава и да је некада велика империја сада сведена на трећину свијета, те истакао да је резолуција највише штете донијела БиХ.

- Ово говори о томе како је Америка изгубила ауторитет. Данас, и поред притисака, поједине земље нису пристале на уцјене - истакао је Додик.

Указао је да су и већински муслиманске земље, и поред потребе за солидарношћу, изразиле забринутост и препознале намјере због доношења резолуције без претходно оствареног консензуса.

- Овдје је изгубила Њемачка, САД, лажни високи предеставник и БиХ. БиХ нема спољну политику, Уставни суд, буџет али има лажног високог представника кога подржавају муслимани. Ово је нама вјетар у леђа и потврда да смо на правој страни - истакао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана