Dodik: Skupom "Srpska te zove" brani se sloboda

Srna
Dodik: Skupom "Srpska te zove" brani se sloboda

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se mitingom "Srpska te zove", koji će biti održan 18. aprila u Banjaluci, brani sloboda i pozvao građane da dođu na ovaj skup zajedništva.

"To je miting slobode i naše budućnosti. Dođite, jer hoćemo da pokažemo da smo zajedno", rekao je Dodik za RTRS.

On je istakao da to nije borba Milorada Dodika već Republike Srpske i pozvao građane da imaju povjerenja u ono što rade institucije.

Dodik je uvjeren da narod u Srpskoj želi da Republika Srpska bude nezavisna država, te da je čuo na desetine ljudi koji pitaju dokle će narod da trpi.

"Običan narod ne razumije koliko problema nosi da vam Amerika, Britanija, Njemačka nametnu sankcije i prekinu platni promet. To su problemi koje moram ja da imam na umu, ali ne smijem nikada da ućutim i da ne kažem da je sloboda jedina mjera za ovaj narod i njegovu budućnost i upravo naša nezavisnost", rekao je Dodik.

On je napomenuo i da Republika Srpska dobro stoji, iako je na meti napada hibridnog rata, te podsjetio da se redovno isplaćuju penzije, plate, čuva proizvodnju i čini sve da privuku novi investitori.

Dodik je istakao da građani Republike Srpske treba da se okupe u borbi za Srpsku i njen status.

Kada je riječ o rezoluciji o Srebrenici, Dodik je izrazio zadovoljstvo jer je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao spremnost za zajedničku diplomatsku borbu o tom pitanju.

"Vučić je reagovao korisno i korektno. Pamtim mnoge koji su bili na važnim mjestima u Beogradu i niko nas nije ignorisao, ali je bilo malo prilika da su nas pratili", zaključio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana