Додик: Скупом "Српска те зове" брани се слобода

Срна
Додик: Скупом "Српска те зове" брани се слобода

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се митингом "Српска те зове", који ће бити одржан 18. априла у Бањалуци, брани слобода и позвао грађане да дођу на овај скуп заједништва.

"То је митинг слободе и наше будућности. Дођите, јер хоћемо да покажемо да смо заједно", рекао је Додик за РТРС.

Он је истакао да то није борба Милорада Додика већ Републике Српске и позвао грађане да имају повјерења у оно што раде институције.

Додик је увјерен да народ у Српској жели да Република Српска буде независна држава, те да је чуо на десетине људи који питају докле ће народ да трпи.

"Обичан народ не разумије колико проблема носи да вам Америка, Британија, Њемачка наметну санкције и прекину платни промет. То су проблеми које морам ја да имам на уму, али не смијем никада да ућутим и да не кажем да је слобода једина мјера за овај народ и његову будућност и управо наша независност", рекао је Додик.

Он је напоменуо и да Република Српска добро стоји, иако је на мети напада хибридног рата, те подсјетио да се редовно исплаћују пензије, плате, чува производњу и чини све да привуку нови инвеститори.

Додик је истакао да грађани Републике Српске треба да се окупе у борби за Српску и њен статус.

Када је ријеч о резолуцији о Сребреници, Додик је изразио задовољство јер је предсједник Србије Александар Вучић показао спремност за заједничку дипломатску борбу о том питању.

"Вучић је реаговао корисно и коректно. Памтим многе који су били на важним мјестима у Београду и нико нас није игнорисао, али је било мало прилика да су нас пратили", закључио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана