Dodik: Ne trebamo propustiti priliku da odemo na Sud BiH da ga devastiramo

Srna
Dodik: Ne trebamo propustiti priliku da odemo na Sud BiH da ga devastiramo

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će nakon puta u Brisel otići u Sud BiH, jer kako kaže, ne trebaju propustiti priliku da odu na taj sud da ga devastiraju.

"Možda ne treba da propustimo priliku da odemo na taj sud i da ga devastiramo. Mislim da ne bi trebalo da bude teško dokazati ni sa pravnog ni sa političkog stanovišta ništavnost tog procesa", istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, najvažnije će biti da pred Sudom BiH pokaže da je BiH apsurdna, da stranac nema pravo da nameće zakon, da je i taj sud nametnut, a da je on, kao izabrani predsjednik, tamo jedini legalan.

On je ukazao na pokušaje revizije Dejtonskog sporazuma da se smanje nadležnosti Republike Srpske, ali je naglasio da nisu uspjeli da potpuno devastiraju taj sporazum i da je Srpska nastavila da živi što je izazvalo nervozu na mnogo većem niovu.

Dodik je naveo i da se povratkom demokrata u Americi vratila stara struktura, navodeći da ih sve zna iz ranijeg perioda kada je bio funkcioner, te su oni uveli Kristijana Šmita koji nije imenovan u Savjetu bezbjednosti UN.

Predsjednik Srpske je podsjetio da je nelegalni Šmit donio odluku da bude kažnjen onaj koji njega ne poštuje, te da ga sada zbog toga inkriminišu i Sud i Tužilaštvo BiH.

On je naglasio da je kao predsjednik Republike obavezan prema Ustavu da potpiše ukaz koji je donijela Narodna skupština.

"Cilj je da se oslabi Srpska i ojača unitarna BiH", istakao je Dodik, te dodao da je njegova politika da očuva status Srpske u teritorijalnom i političkom smislu.

On je rekao da nema pravo da razmišljam o tome da bi ga NATO trupe mogle oteti, već ističe da radi svoje poslove bez oklijevanja.

"Čini mi se da ne činim štetu drugome, štitim interes Srpske i Srba", rekao je Dodik i podsjetio da je ranije sa četiri relevantne adresa dobio informacije o tome da bi ga NATO mogao kidnapovati.

Za ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza je rekao da ne govori istinu kada priča o nekim vojnim kampovima u Srpskoj jer je drugoj strani samo važno da drži stereotip o Srbima kao lošim momcima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana