Додик: Не требамо пропустити прилику да одемо на Суд БиХ да га девастирамо

Срна
Додик: Не требамо пропустити прилику да одемо на Суд БиХ да га девастирамо

БЕОГРАД - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће након пута у Брисел отићи у Суд БиХ, јер како каже, не требају пропустити прилику да оду на тај суд да га девастирају.

"Можда не треба да пропустимо прилику да одемо на тај суд и да га девастирамо. Мислим да не би требало да буде тешко доказати ни са правног ни са политичког становишта ништавност тог процеса", истакао је Додик.

Према његовим ријечима, најважније ће бити да пред Судом БиХ покаже да је БиХ апсурдна, да странац нема право да намеће закон, да је и тај суд наметнут, а да је он, као изабрани предсједник, тамо једини легалан.

Он је указао на покушаје ревизије Дејтонског споразума да се смање надлежности Републике Српске, али је нагласио да нису успјели да потпуно девастирају тај споразум и да је Српска наставила да живи што је изазвало нервозу на много већем ниову.

Додик је навео и да се повратком демократа у Америци вратила стара структура, наводећи да их све зна из ранијег периода када је био функционер, те су они увели Кристијана Шмита који није именован у Савјету безбједности УН.

Предсједник Српске је подсјетио да је нелегални Шмит донио одлуку да буде кажњен онај који њега не поштује, те да га сада због тога инкриминишу и Суд и Тужилаштво БиХ.

Он је нагласио да је као предсједник Републике обавезан према Уставу да потпише указ који је донијела Народна скупштина.

"Циљ је да се ослаби Српска и ојача унитарна БиХ", истакао је Додик, те додао да је његова политика да очува статус Српске у територијалном и политичком смислу.

Он је рекао да нема право да размишљам о томе да би га НАТО трупе могле отети, већ истиче да ради своје послове без оклијевања.

"Чини ми се да не чиним штету другоме, штитим интерес Српске и Срба", рекао је Додик и подсјетио да је раније са четири релевантне адреса добио информације о томе да би га НАТО могао киднаповати.

За министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза је рекао да не говори истину када прича о неким војним камповима у Српској јер је другој страни само важно да држи стереотип о Србима као лошим момцима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана